Det skal du overveje, når du vil tage et privatlån

05 oktober 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Overvejer du at tage et privatlån, er der selvfølgelig en række forskellige overvejelser, som du bør gøre dig. For selvom det selvfølgelig er rart for dig, at du får nogle penge på lommen, skal du jo selvfølgelig huske på, at du skal betale lånet tilbage igen. Det starter stort set, lige så snart du har lånt pengene. Derfor er det ikke bare noget, som du kan udskyde til en gang i fremtiden. Du skal have det for øje, allerede inden du låner pengene. 

Derudover skal du selvfølgelig også sikre dig, at du ikke får taget et for dyrt lån. Du skal se på det, der hedder ÅOP. Det er en samlet betegnelse for både renter og gebyrer. Hvis det ikke er så højt, betyder det, at du ikke betaler så mange renter og gebyrer for lånet. Det vil altså være billigere for dig at tage. 

Få nemt en ide om, hvor dyrt dit lån er hos Ikano Bank

En af de låneudbydere, der har gjort det nemt for dig at finde ud af, hvor dyrt dit lån er, er Ikano Bank. De har en beregner på deres hjemmeside, der giver dig en rigtig god ide om, hvor dyrt et lån kommer til at være. I beregneren kan du indstille, hvor mange penge du vil låne, og hvor længe du vil låne dem. Ved at ændre på de to parametre kan du se på, hvor meget du skal regne med at bruge på lånet i alt. 

Hvor meget du reelt kommer til at bruge, afhænger dog af din økonomiske situation. Derfor ved du det først endeligt, når du har søgt om lånet. Du kan altid søge om at få et lån og så vælge, at du ikke vil have det, fordi det er for dyrt. Selvom du har søgt om det, er du altså ikke forpligtet til at tage det. Det kan være godt for dig at huske på. Læs mere om Ikano Bank på https://ikanobank.dk/kampagnesider/privatlaan.

Flere Nyheder