Fordele ved en boligadvokat

By | 15. november 2016

Selvsalg er en form for boligsalg, hvor ejer selv står for alt i forbindelse med salget. Den store fordel ved selvsalg er naturligvis, at det skærer ned på udgifterne ved et boligsalg, da en ejendomsmægler slet ikke inddrages. Dog kan man være uheldig som selvsælger at ende op med uforudsete udgifter, som kan koste dyrt trods det ejendomsmæglersalær, man har sparet væk. Dette kan ske, hvis man, som uerfaren selvsælger, fejlagtigt indgår utilstrækkelige salgsaftaler med køber. For at undgå denne uheldige situation kan man med fordel inddrage en boligadvokat.

En boligadvokat ved præcis, hvilke dokumenter, der er nødvendige, og hvilke juridiske detaljer, der skal på plads, før en aftale kan indgås. En form for professionel rådgivning er derfor vigtig på trods af, at der er tale om et selvsalg. Dette vil i sidste ende højst sandsynligt spare sælger for ubehagelige overraskelser på bundlinjen. Eksempelvis skal købsaftalen mellem sælger og køber udfærdiges korrekt, hvilket kræver erfaring inden for området. Selve handlen skal derefter berigtiges, hvilket inkluderer en tinglysning af køberens ubegrænsede ret over boligen samt en refusionsopgørelse. Gennem alle disse trin af salget er der risiko for, at der begås en fejl af sælger – medmindre man altså har sørget for professionel hjælp.

Dette er blot et par af mange grunde til, hvorfor en boligadvokat kan gøre besværet ved et selvsalg mindre, samt spare sælger for en masse penge. På selvsalg-guide.dk findes en længere vejledning i, hvilke punkter i handlen, der højst sandsynligt vil kræve professionel hjælp. Desuden hjælper selvsalg-guide med at skabe overblik for både sælger og køber i form af en trin-for-trin guide til, hvilke dokumenter, der skal udfærdiges, og hvilke aftaler, der skal på plads. Eksempelvis forklares der i detaljer om begreber som advokatforbehold: hvor nødvendigt et sådant forbehold er, hvad det indbefatter, og i hvilke situationer det kan blive nødvendigt at benytte sig af. Disse forklaringer af juridiske begreber skaber et nødvendigt overblik for sælger, men hjælper også til at klargøre, hvorvidt det er nødvendigt at hyre en professionel, som kan hjælpe med de mange detaljer.

Derudover findes en lang række praktiske råd og tips til processen, som hjælper til, at ethvert selvsalg glider lettere. For en selvsælger, der søger at spare så mange udgifter, som muligt, anbefales det eksempelvis, at man benytter sig af de sociale netværker, som er blevet en stor del af flertallets hverdag – Facebook, Twitter osv. Her er nemlig en oplagt mulighed for, at man, gennem venner og bekendte, kan nå ud til et enormt netværk af mennesker – endda ganske gratis.