Loftisolering – derfor er det en god idé

22 januar 2018 Camilla Skøtt
Loftisolering - derfor er det en god idé

Som boligejer er det altid en god idé at være opmærksom på, om og hvornår det kan betale sig at efterisolere. Hulmursisolering er et populært valg og det samme gælder loftisolering, som vi vil tage et kig på idag – det er nemlig mange penge at hente.

Sammen med Efterisolering Danmark har vi kigget på, hvorfor det er en god idé at isolere loftet. Det handler nemlig om andet og mere end bare penge.

4 gode grunde til at efterisolere dit loft

1. Som nævnt er der mange penge at hente. Typisk sparer du mellem 2.000-5.000 kr. på den årlige varmeregning, og det betyder, at udgiften til loftisolering er tjent hjem i løbet af 3-5 år. Derefter er det ren fortjeneste lige ned i lommen. Eller i hvert fald penge, der ikke skal op ad lommen.

2. Du forbedrer energimærket på din bolig, når huset er tættere og bedre isoleret. Og jo bedre energimærkning, des højere markedsværdi har din bolig. Det er selvfølgelig kun aktuelt, hvis du ønsker at sælge huset på et tidspunkt – men man ved jo aldrig, om det bliver nødvendigt.

3. Du gør noget godt for miljøet, når du efterisolere dit hjem. Bedre isolering betyder nemlig, at forbruget er lavere og det er CO2-udslippet dermed også. Og selvom det er en lille dråbe i et stort hav, så tæller hver en bid i dette regnskab.

4. Du forbedrer indeklimaet for dig selv og din familie. Efterisolering er nemlig lig med mindre kuldetræk og en bolig, der er nemmere at opvarme.

Tjek med en energikonsulent

Hvis du er usikker på, om der er isolering nok på dit loft, om det kan betale sig at efterisolere eller hvilket materiale, der egner sig bedst til dit hus, så kan du med fordel kontakte en energirådgiver. Han eller hun kan måle dit hus og udpege præcis, hvor det kan betale sig at sætte ind, ligesom du kan få vejledning i valg af materialer.

Med hensyn til materialer, så er der to forskellige produkter, der er de mest anvendte herhjemme, fortæller Efterisolering Danmark: “Danskerne er mest glade for at bruge mineraluld og papiruld. Isoleringsmæssigt er de to produkter nogenlunde ens, men papirisolering er mere miljøvenligt i fremstillingsprocessen end mineraluld er, og derudover er det sjældent nødvendigt med en dampspærre på loftet, når man isolere med papiruld.”

Og netop dampspærren er et essentielt omdrejningspunkt, som du med fordel kan sætte dig yderligere ind i, hvis du overvejer at efterisolere dit loft inden for den nærmeste fremtid.

Flere Nyheder