Medaljer kan faktisk komme i mange forskellige størrelser

By | 16. marts 2020

Når man skal forestille sig den almindelige type af medaljer, så bliver det ofte dem, man ser ved De olympiske lege, hvor de alle har en bestemt form, hvor forskellen så er metallen, de er dækket med og den enkelte inskription på dem.

Men derudover findes der også mange andre forskellige former for medaljer, der udover at forandre sig i farver også kan ændre sig i størrelse og facon.

Nogle gange kan de ligne emblemer eller udmærkelser, og man kalder dem da også herefter, men overordnet set kan man sagtens samle dem under den samlede betegnelse af “medaljer”, det gør det lettere for overblikkets skyld.

Derfor kan man få nogle medaljer, man kan hæfte på tøjet, der viser en dekoration for at have gjort noget specielt såsom i krig ved at være blevet såret, eller man gjorde noget heltemodigt – eller man måske er steget i graderne.

Man kan også få medaljer for at have været i en virksomhed længe, hvor stedet giver en anerkendelse til den ansatte i form af en medalje til vedkommende; eller man får måske ligefrem sådan en af de kongelige!

Så er der også de professioner, hvor der næsten går inflation i at have medaljer, hvor man næsten benytter hver en lejlighed til at give en medalje, hvorfor man nogle gange omtaler folk som at have et helt sildesalatfad på kroppen.

Nogle gange i foreninger, loger med videre giver man også medaljer til folk for at vise, hvor de befinder sig henne i hierarkiet, eller man har gjort noget ekstra bemærkelsesværdigt.

En udnævnelse kan jo også være på sin plads, hvor man viser, at man har opnået nogle evner, som man får en medaljer for, når man har vist, at dette er noget, man evner at kunne håndtere.

Skal du selv bruge nogle medaljer i nogle specielle anledninger, så kan du meget praktisk kigge her: https://www.pokalbutikken.dk/